Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Használati Melegvíz szivattyú

Rendezés:
Cikkszám: 4028111
Raktáron (azonnal átvehető)
66.200 Ft (52.126 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4029062
Raktáron (azonnal átvehető)
106.000 Ft (83.465 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4047573
Raktáron (azonnal átvehető)
64.990 Ft (51.173 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4081193
Rendelhető (3-5 munkanap)
115.600 Ft (91.024 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4081198
Rendelhető (3-5 munkanap)
122.100 Ft (96.142 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4081203
Rendelhető (3-5 munkanap)
128.100 Ft (100.866 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4132760
Raktáron (azonnal átvehető)
28.800 Ft (22.677 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4132761
Rendelhető (3-5 munkanap)
54.700 Ft (43.071 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4222650
Rendelhető (3-5 munkanap)
101.200 Ft (79.685 Ft + ÁFA)
Cikkszám: GR97916749
Rendelhető (3-5 munkanap)
107.100 Ft (84.331 Ft + ÁFA)
Cikkszám: GR97916757
Rendelhető (3-5 munkanap)
94.800 Ft (74.646 Ft + ÁFA)
Cikkszám: GR97916771
Raktáron (azonnal átvehető)
36.900 Ft (29.055 Ft + ÁFA)

 

A használati meleg víz szivattyúkról

 

Mikor használjunk használati meleg víz szivattyúkat?

A használati meleg víz szivattyúk – más néven HMV szivattyúk - használati meleg víz keringetésére valók. Egy cirkulációs vezetékbe keringetik a meleg vizet, ezért ennek kiépítése elkerülhetetlen akkor, hogy ha élvezni szeretnénk az azonnal rendelkezésre álló melegvíz előnyét.

Sok helyen tapasztalhatjuk,hogy miután a csapot elzárjuk a csövekben lévő víz lehűl, így a csap következő megnyitásakor viszonylag sokat kell várni arra, hogy újra meleg víz folyjon a csapból. Ennek a jelenségnek legtöbbször a hiányzó keringés vagy a túl hosszú csövek az okozói. Ezeknek a szivattyúknak köszönhetően, amikor kinyitjuk a csapot, akkor az rögtön meleg vizet ad, mivel az állandó keringetésnek köszönhetően a víz forró marad. Ez nagyon hasznos és kényelmes, mivel így folyamatosan tudjuk biztosítani a meleg vizet a vízvételi helyeken és rengeteg pénzt, vizet és energiát tudunk vele megspórolni.

A HMV szivattyúk a fűtési keringető szivattyúktól abban térnek el, hogy kifejezetten ivóvíz minőségű víz szállításához lettek megtervezve. Ebből kifolyólag szivattyúházuk más anyagösszetételű. A szivattyúház lehet bevonatolt vagy készülhet rézötvözetből, illetve rozsdamentes ötvözetből.

A használati meleg víz szivattyúkat a háztartási, a lakossági és az ipari szektorban is alkalmazzák. A nagy teljesítményű típusok a családi házakban, az intézményekben és az ipari szegmensben előforduló feladatok elvégzéséhez alkalmazhatók.

Alacsony zajszint, kiváló ár-érték arány és hatékony működés jellemzi őket. A HMV szivattyúk ára az általuk hozott teljesítmény arányától függ. Ezek a szivattyúk típustól függően kevés karbantartást igényelnek vagy egyáltalán nem igényelnek karbantartást.
 

Hogyan működnek a használati meleg víz szivattyúk?

A fűtési rendszerekben a folyadék keringetését a használati meleg víz szivattyúk biztosítják mechanikai erő kifejtésével. A víz először is belép a szivattyú testébe, majd a járókerék közreműködésével – melyet a villanymotor által létrehozott forgatónyomaték mozgat – tovább halad. A járókerék lapátok forgatják a vizet, aminek így megnő az áramlási sebessége és végül kiáramlik a járókerékből. A víz ezután egy csigaházban halad végig és végül a nyomóoldali csatlakozáson keresztül távozik a szivattyúból. Tehát a szivattyú járókereke közvetíti az áramoltatott folyadék szállításához szükséges energiát, melyet egy villanymotor forgat meg. A járókerék közvetlenül a meghajtó motor tengelycsonkjára csatlakozik, de legtöbbször külön csapágyazott tengellyel van felszerelve.

A használati meleg víz szivattyúk jellemzően egy fokozatban üzemlenek teljes élettartamuk alatt, kivételt képeznek ez alól a változtatható fordulatszámú kivitelek, melyek képesek adaptálódni a változó üzemeltetési körülménykehez. A HMV szivattyúk emelőmagassága a szállított térfogathoz képest alacsony.

A használati meleg víz szivattyúk is az örvényszivattyúk alcsoportjába tartoznak. Az örvényszivattyúkat alapvetően a vegyiparban, az élelmiszeriparban, az energiaiparban, a gépiparban, az épületgépészetben és a háztartásokban alkalmazzák. Az összes örvényszivattyúra jellemző, hogy a folyadék tengelyirányba lép be a járókerékbe, valamint az, hogy a tengelyt mindig egy villamosmotor hajtja. A járókerék ezen a villamosmotoron fekszik.
 

Hogyan épülnek fel ezek a szivattyúk?

Felépítésüket tekintve a keringető szivattyúknak felelnek meg. A használati meleg víz szivattyúk is egy szivattyúházból, egy motorból, egy járókerékből és egy tömítésből épülnek fel.
 

Milyen kedvelt használati meleg víz szivattyú márkák vannak?

A legkedveltebb használati meleg víz szivattyú márkák a Grundfos és a Wilo. És végül egy használati meleg víz szivattyú bemutatása röviden:

Grundfos Comfort HMV szivattyúk

Bármilyen cirkulációs rendszerbe használható lakossági, ipari és épülettechnikai területen. A szivattyú háza rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy bronzházból készülhet. Állítható fordulatszámú, melynek segítségével a teljesítmény változtatható. Ez a HMV szivattyú garantáltan megakadályozza a hosszú várakozási időt a meleg vízre. A szivattyút az időjárás hatásaitól védett helyre kell telepíteni.


Wilo Star-Z HMV szivattyúk

Ezek a szivattyúk rögzített vagy átkapcsolható fordulatszámú nedvestengelyű használati és fűtési víz keringető berendezések. A szivattyúban áramoltatott folyadék hőmérséklete használati meleg víz esetén a maximum 65 °C-ot, fűtési víz esetén pedig a maximum 110 °C-ot érheti el. A szivattyúház sárgarézből készült. Ez a típus blokkáramvédett motorral felszerelt, ebből kifolyólag nincs szükség motorvédelemre. Ezek a szivattyúk lakossági, ipari és épülettechnikai feladatokra használhatóak.


Wilo Star-Z NOVA HMV szivattyúk

Ez egy „A” energiaosztályú cirkulációs szivattyú, mely nedvestengelyű kivitelben 4,5 W teljesítményfelvétellel működik. Elmondhatjuk róluk, hogy igen takarékosak és hosszú élettartamúak. A szivattyú háza bronzból, járókereke pedig nemesacélból készült. „A” kivitele golyós elzáróval, míg „C” kivitele golyós elzáróval, visszafolyás gátlóval és kapcsolóórával van felszerelve. Lakásban, házakban és kisebb ipari alkalmazásokban használják.