Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Okos vízmű

Fordulatszám szabályozott, egyszerűen üzemeltethető okos vízművek a legkülönfélébb alkalmazásokra,
Rendezés:
Cikkszám: GR98562862
Raktáron (azonnal átvehető)
169.990 Ft (133.850 Ft + ÁFA)

 

Tudnivalók az okos vízművekről

 

Mi az az okos vízmű?

Az okos vízmű lényegében egy tartály nélküli szivattyú berendezés. A házi vízmű esetében a hidrofor tartály a készülék egyik legfontosabb összetevője, melynek feladata a víz nyomásának megőrzése és a szivattyú kapcsolási gyakoriságának csökkentése. A modern és folyamatosan fejlődő technológia azonban lehetővé tette a tartály nélküli házi vízművek létrejöttét is. Működésüket általában véve egy szabályozható fordulatszámú motor garantálja, valamint egy magas pontosságú nyomásérzékelő van bennük elhelyezve. Az elérni kívánt nyomásérték az okos vízműn lévő kezelőegységen állítható be. Mivel a motor fordulatszámát és a nyomásértéket egy vezérlőegység irányítja, ezért ezek a berendezések mindig ideális nyomást és megfelelő mennyiségű vizet biztosítanak számunkra.
 

Mikor használjunk okos vízművet?

Egyrészt akkor szokták alkalmazni ezt a berendezést, amikor a víz nyomásának megnövelésére, azaz nyomásfokozásra van szükség. Erre egy kiváló példa, mikor egy családi ház emeletén nincs elegendő víznyomás és vízmennyiség. Ilyen esetekben ha egy okos vízművet alkalmazunk, akkor például elérhetjük vele, hogy erősebb vízsugárral tudjunk zuhanyozni vagy a WC-t le tudjuk öblíteni.

Másrészt akkor használjuk, amikor nincs vezetékes víz bevezetve. A szivattyú kútból vagy ciszternából is el tudja látni a ház vízellátását állandó nyomás tartása mellett. Például egy tanyán, egy üdülőben vagy egy kieső részen lévő vidéki településen ez könnyen előfordulhat.

Mivel ennek az okos vízműnek nincsen tartálya, így egyértelműen ez nem alkalmas víz tárolására.
 

Hogyan működik egy okos vízmű?

Az okos vízművek működésének lényegét röviden le lehet írni. A szivattyú által szállított víz mennyiségét és nyomását a szivattyú motorjának fordulatszám szabályozásával, valamint egy nyomásérzékelővel lehet hatékonyan szabályozni. Nagyjából egy városi vízhálózat nyomására van szükség a felhasználási ponton, de olyan helyeken is beüzemelhetjük, ahol nincs elegendő víznyomás (pl.: hegyvidéken). Manapság szerencsére már adott a szoftveres vezérlés általi szabályzás.
 

Egy okos vízmű rövid ismertetése

A Grundfos Scala2 egy prémium minőségű, frekvenciaváltós okos vízmű berendezés.

Ezt az önfelszívó szivattyút tiszta víz és 300 ppm-nél enyhébben klórozott víz szállítására alakították ki.

Bármely vízvételezési ponton a számunkra legmegfelelőbb víznyomást adja, mivel automatikusan tudja szabályozni a folyadékszállítási teljesítményt a szükséges mennyiséghez igazodva. Könnyen kezelhetősége révén nagyon egyszerűen beállítható a kívánt vízellátási igényünk és felhasználóbarát kezelőfelületén pedig azonnal tájékozódhatunk az okos vízmű üzemi állapotáról is. Automatikusan áll le és indul el és ebből kifolyólag véd a szárazonfutás ellen.

Számtalan előnnyel bír, mivel kiváló ár-érték arányú, könnyen tisztítható, egyszerűen telepíthető és rendkívül alacsony zajszintű [47 dB (A)]. Mágneses elektromotorja vízhűtéses. A készülék kialakítása során figyelembe vették az elektronika és a kezelőfelület bogarak és rovarok elleni védelmét.

Használatát maximum három szintes lakóépületeknél és maximum nyolc vízvételi helyhez, csaphoz ajánljuk. Az okos vízmű berendezést tiszta vizű kutaknál kell alkalmazni. Ebben az esetben a készülék maximum nyolc méter mélységből tud vizet szivattyúzni.

Kültéri helyekre telepíthető, melyet besorolása X4D besorolása is megmutat. Arra mindenképp figyeljünk oda, hogy a telepítés helye teljesen fagymentes legyen. A kültéri helyek mellett akár fedett helyeken belül is használhatjuk a készüléket. A motor, a tartály, a visszacsapószelep és a szivattyú érzékelői egy kompakt egységben vannak, így ez jelentősen megkönnyíti a szivattyú telepítését.

Fontos, hogy a szivattyút téliesíteni kell, amennyiben tudjuk előre, hogy nem fogjuk télen használni.